Activiteiten

Meerdere keren per jaar zijn er studievergaderingen waar je aan kan deelnemen. Hieronder kan je de data terugvinden van de verschillende activiteiten.

Studievergaderingen 2023

Wij maken voor de studievergaderingen sinds september 2022 deel uit van de cluster Bilzen.

Er is overeengekomen dat elke vereniging de studieles laat doorgaan in Bijenhal Imkerij de Kieleberg Twaalfbunderweg 20, 3740 te Bilzen om 19:30, namelijk iedere 3de donderdag van maand wanneer een feestdag dan verschuift deze een week.


Agenda:


01 Oktober 2023 9u30:

Na overleg in het plaatselijk bestuur van de Plaatselijke Imkersbond "De Zonnebie" hebben we besloten een "praatcafe" te organiseren op:
zondagvoormiddag 1 oktober van 9u30 tot 11u30 onderwerp de "Aziatische hoornaar"
Onze meest ervaren mensen in onze plaatselijke imkersbond, Luc Thijs en Erik Jermei zijn  tevens "de sprekers" van het praatcafe.
Zij zullen ons begeleiden, hoe we zo efficiënt mogelijk met de Aziatische Hoornaar omgaan, dit om te voorkomen dat onze bijen zullen sneuvelen of opgepeuzeld worden!

Om iedereen de kans te geven, te kunnen spreken, vragen te stellen en of te luisteren tijdens het praatcafe,  gelden natuurlijk de beleefdheid-regels.

Bij deze zijn jullie allen van harte welkom,


19 oktober 2023: Milieubewust werken met bijenwas! Aanmaak door de bijen, het nut en de eigenschappen. Verwerking in de industrie en mijn eigen was! (lesgever Kris Vanstraelen)

16 November 2023: Winnen van Bijenbrood en hun eigenschappen. (lesgever Frans Daems)

21 December 2023: Nut van de honingbij. Classificatie van de honingbij. Nut voor de natuur. Nut voor de mens. Evolutie en bestuiving Biodiversiteit. Bijenproducten. (lesgever Roeland Vaes)
Afgeronde activiteiten 2023:

19 Januari 2023: Izolator chmary: Hoe te gebruiken (lesgever Eddy Nowicki)

16 Februari 2023: Bestrijding van de Aziatische Hoornaar (lesgever Frank Leroi)

16 Maart 2023: Mijn imkermethode (lesgever Frans Daems)

20 April 2023: De werkster in het bijenvolk. Eigenschappen, de vorming en opgroei, hun doel en hun leven in het milieu (lesgever Dirk Bollen)

25 Mei 2023: Rechtstreeks uit het milieu, van het honingraam naar de honingpot! (lesgever Kris Vanstraelen)

15 Juni 2023: Bijenplanten tijdens de klimaatverandering. Bijen zijn onmisbaar in de tuin, voor de fruitteelt en het verbouwen van andere gewassen. (lesgever Jos Kerkhofs)

20 Juli 2023: Eenvoudige koninginnenteelt en invoeren van een koningin. (lesgever Julien Driesen)

17 Augustus 2023: Hare majesteit de koningin! De selectie, kenmerken, eigenschappen, teelt, aandachtspunten! (lesgever Dirk Bollen)

21 September 2023: Stuifmeel een kleurig en korrelig verhaal (leden: er is een stuifmeelboek met foto’s, verkrijgbaar bij aanvraag) (lesgever Roeland Vaes)


Heb je ook interesse om Imker te worden?

Neem dan zeker contact met ons  op